Energieopslagysteem

Zelf opgewekte energie opslaan, het kan met een energieopslagsysteem. In een wereld waarin de vraag naar energie blijft groeien en de druk om over te stappen op hernieuwbare bronnen steeds groter wordt, is het belang van efficiënte energieopslag nog nooit zo duidelijk geweest. Ontdek nu de mogelijkheden bij IndAgri! 

De balans tussen vraag en aanbod

Het evenwicht tussen vraag en aanbod van energie is niet altijd stabiel. Zonneparken worden soms stilgelegd wanneer er een overproductie is die het elektriciteitsnet niet aankan. Door de snelle groei van zowel de vraag naar als het aanbod van elektriciteit zien we deze situatie steeds vaker voorkomen, met aanzienlijke gevolgen voor de energietransitie en onze economische groei. Hier komt energieopslag om de hoek kijken. Het opslaan van energie biedt flexibiliteit en is van groot belang, om te voorkomen dat duurzame energie verloren gaat. 

Wat is een energieopslagsysteem precies?

Maar wat is een energieopslagsysteem nou precies? Een energieopslagsysteem is een systeem dat wordt gebruikt om energie op te slaan voor later gebruik. Stel je voor dat je een batterij hebt in je huis, net zoals de batterij in je telefoon. In plaats van dat de batterij alleen elektriciteit opslaat voor je telefoon, kan een energieopslagsysteem veel groter zijn en elektriciteit opslaan voor je hele huis of zelfs een hele buurt. 

Wanneer er veel elektriciteit beschikbaar is, zoals wanneer de zon schijnt, wordt deze elektriciteit gebruikt om de batterij op te laden. Later, wanneer er minder elektriciteit beschikbaar is, zoals ‘s nachts, kan de opgeslagen elektriciteit uit de batterij worden gebruikt om je huis van stroom te voorzien. Op deze manier helpt een energieopslagsysteem om energie te bewaren en te gebruiken wanneer het het meest nodig is, waardoor we efficiënter en duurzamer met onze energiebronnen kunnen omgaan.

De werkwijze van Indagri: is energieopslag interessant voor jou? 

Ook voor de beste energieoplossing gaan we samen met jou in gesprek. Wat verwacht je precies van de energieopslag en waar kan je jouw energieopslag ophangen? Allemaal vragen die belangrijk zijn om over na te denken. Elke klant heeft zijn eigen ideeën over een energieopslag, vandaar de persoonlijke werkwijze voor elke klant. 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? 

Of je nu particulier, industrieel of een boerenbedrijf bent, bij IndAgri zijn we er voor iedereen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een energieopslagsysteem? Neem dan vooral contact met ons op. Vul het formulier in en laat ons je vraag weten. Ben je op zoek naar zonnepanelen of een laadpaal? Ook dat kan bij IndAgri. We helpen je graag verder! 

Benieuwd naar alle mogelijkheden of direct een offerte aanvragen?

Neem contact met ons op!