Laadpalen

Of je nu een particuliere gebruiker bent die op zoek is naar een laadoplossing voor thuis, of een bedrijfseigenaar die overweegt om laadinfrastructuur op zijn locatie te installeren, bij IndAgri ben je aan het juiste adres voor deskundig advies en op maat gemaakte oplossingen. Ontdek hoe laadpalen een cruciale rol spelen in de transitie naar elektrisch rijden en hoe IndAgri je kan helpen om de juiste keuzes te maken voor een duurzamere toekomst.

Hoe werkt een laadpaal precies?

De elektriciteit die uit het stopcontact komt, is anders dan de stroom in een batterij. Daarom moet de stroom worden omgezet van heen-en-weer-stromende stroom naar stroom die in één richting gaat om een elektrische auto op te laden. Dit gebeurt met behulp van een omvormer die in de auto is ingebouwd, die de wisselstroom omzet naar gelijkstroom, die nodig is om de batterij op te laden.

Om de laadsnelheid te verhogen, kan de omvormer buiten de auto worden geplaatst, in de laadpaal zelf. Dit wordt DC-laden genoemd. Hierbij gaat de gelijkstroom rechtstreeks naar de auto via een speciale DC-stekker. Omdat de omvormer niet meer in de auto zit, is er geen beperking meer voor grootte of gewicht, waardoor laadpalen met een externe omvormer wel tot wel 350 kilowatt aan vermogen kunnen leveren.

Wat is het verschil tussen laadpalen voor woningen en bedrijven?

Thuislaadpunten zijn klein en onopvallend, perfect voor gebruik thuis en een handige lade ervaring voor particuliere gebruikers. Commerciële laadpalen zijn gebouwd om lang mee te gaan, bestand tegen verschillende weersomstandigheden en altijd klaar voor gebruik. Met load balancing kunnen meerdere laadpalen op één locatie samenwerken, wat de efficiëntie ten goede komt. Bovendien kunnen bestuurders van elektrische auto’s dankzij roaming gemakkelijk bij jouw laadpalen terecht, ongeacht hun oorspronkelijke aanbieder.

De werkwijze van IndAgri: zo zorgen we dat jij de juiste laadpaal krijgt 

Samen met jou gaan we in gesprek om zo samen te kijken naar de mogelijkheden. Vragen als wat je van de laadpaal verwacht, en waar je de laadpaal op wilt hangen, spelen hier een grote rol in. Elke klant heeft zijn eigen ideeën over een laadpaal, daarom passen we bij elke klant een persoonlijke werkwijze toe. 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? 

Of je nu particulier, industrieel of een boerenbedrijf bent, bij IndAgri zijn we er voor iedereen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het plaatsen van een laadpaal? Neem dan vooral contact met ons op. Vul het formulier in en laat ons je vraag weten. Ook voor zonnepanelen of energieopslag ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag verder! 

Benieuwd naar alle mogelijkheden of direct een offerte aanvragen?

Neem contact met ons op!