Zonnepanelen op golfplaten

Zonnepanelen op golfplaten daken worden steeds populairder als een duurzame energieoplossing voor bedrijven. Met de voortdurende druk om over te stappen op hernieuwbare energiebronnen en de groeiende bezorgdheid over klimaatverandering, worden golfplaten daken steeds vaker gezien als een ideale locatie voor het plaatsen van zonnepanelen. Bij IndAgri helpen we je graag verder en laten we je kennismaken met de mogelijkheden.

Verhoog je opbrengst met zonnepanelen op een golfplaten dak

Afhankelijk van de richting waarin we zonnepanelen installeren, heb je met zonnepanelen op een schuin dak bijna altijd voordelen. Je hebt een hoger rendement of juist een gelijkmatigere energieopwekking gedurende de dag. 

Zonnepanelen op golfplaten gemonteerd

De uitdaging met zonnepanelen op golfplaten is dat ze een andere montage vereisen dan traditionele daken. Golfplaatbouten waarmee de dakpanplaten of golfplaten zijn bevestigd, worden eerst verwijderd. Daarna worden de stokschroeven in de houten dwarsbalken gedraaid. Bovenop deze schroef worden de rails gemonteerd. Deze rails vormen de basis waarop de zonnepanelen worden bevestigd. Omdat dit een specifiek en gedetailleerd proces is, vereist het kennis en expertise.

De werkwijze van IndAgri

Samen kijken we naar de mogelijkheden voor zonnepanelen en of jouw golfplaten dak daarvoor geschikt is. Door samen te overleggen, krijgen we de meest duidelijke antwoorden. Wat is bijvoorbeeld de beste plek om te leggen en waar krijg je de meeste opbrengst? Elk dak is anders, daarom verdient elke klant een persoonlijke werkwijze. 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? 

Of je nu particulier, industrieel of een boerenbedrijf bent, bij IndAgri zijn we er voor iedereen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het plaatsen van zonnepanelen op golfplaten? Neem dan vooral contact met ons op. Vul het formulier in en laat ons je vraag weten. Ben je op zoek naar iets anders, zoals een laadpaal of energieopslag? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag verder!

Benieuwd naar alle mogelijkheden of direct een offerte aanvragen?

Neem dan contact met ons op!