Zonnepanelen voor platte daken

Zonnepanelen op platte daken worden steeds populairder als een duurzame energieoplossing voor bedrijven en huishoudens. Met de voortdurende druk om over te stappen op hernieuwbare energiebronnen en de groeiende bezorgdheid over klimaatverandering, worden platte daken steeds vaker gezien als een ideale locatie voor het plaatsen van zonnepanelen. Bij IndAgri helpen we je graag verder en laten we je kennismaken met de mogelijkheden.

Verhoog je opbrengst met zonnepanelen op een plat dak

Omdat het dak plat is, biedt dit meer flexibiliteit bij het plaatsen van zonnepanelen, wat resulteert in een hoger rendement. De zonnepanelen kunnen in een rij worden geplaatst met een optimale hellingshoek en hebben de mogelijkheid om in verschillende richtingen te worden georiënteerd. Op een schuin dak zijn de plaatsingsmogelijkheden beperkter vanwege de vaste helling en oriëntatie, wat niet altijd resulteert in de meest optimale opstelling.

De ballast van zonnepanelen op platte daken

Het gewicht van een zonnepaneelsysteem hangt af van het aantal zonnepanelen dat wordt geïnstalleerd. Op een plat dak worden zonnepanelen gemonteerd op consoles, die zorgen voor de juiste hellingshoek en worden verzwaard met ballast om de stabiliteit van het systeem te waarborgen. Hoe groter de installatie, hoe zwaarder het systeem zal zijn. Hierdoor kan de hoeveelheid benodigde ballast verminderen. Bij daken van beton is doorgaans geen aanpassing van de constructie nodig. Echter, bij platte daken van hout of staal kan een aanpassing van de constructie noodzakelijk zijn om de benodigde stabiliteit te bieden.

De werkwijze van IndAgri: zo kijken we of jouw platte dak geschikt is voor de zonnepanelen 

Samen kijken we naar de mogelijkheden voor zonnepanelen en of jouw platte dak daarvoor geschikt is. Door samen te overleggen, krijgen we de meest duidelijke antwoorden. Wat is bijvoorbeeld de beste plek om te leggen en waar krijg je de meeste opbrengst? Elk dak is anders, daarom verdient elke klant een persoonlijke werkwijze. 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? 

Of je nu particulier, industrieel of een boerenbedrijf bent, bij IndAgri zijn we er voor iedereen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak? Neem dan vooral contact met ons op. Vul het formulier in en laat ons je vraag weten. Ben je op zoek naar iets anders, zoals een laadpaal of energieopslag? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag verder! 

Benieuwd naar alle mogelijkheden of direct een offerte aanvragen?

Neem contact met ons op!